Byala

Byala este un oras curat si primitor, care dispune de toate condiţiile pentru turism la mare. Oraşul se dezvoltă dinamic şi în fiecare vară oferă ceva nou pentru oaspetii lui.
Orasul Byala este situat în partea centrală a litoralul bulgaresc – aproape in mijloc intre ambele oraşe regionale - Varna (50 km) şi Burgas (70 km). Plajele statiunii Byala se caracterizeaza printr-o combinaţie de coasta stâncoasă, golfuri mici şi plaje cu dune de nisip. Cele mai multe plaje sunt cu expunere est, nord-est sud-est, care oferă condiţii optime pentru mai mult soare. Lungimea totală a plajelor este de 6244 de metri, sau aproximativ 16% din lungimea totală a plajelor situate pe teritoriul regiunii Varna.

Săpături arheologice

În 2009, săpăturile arheologice au început la capul Sf. Atanas conduse de Prof. Dr. Yotov Valeri. S-au găsit clădiri şi obiecte de importanţă istorică naţională. Rămăşiţele sunt din secolele al V-VII-lea, iar unele dintre ele sunt păstrate în centrul turistic din oraş. Cea mai interesanta a fost o bazilica creştină de vreme secolelor V-VI.

Stanca alba

Byala este al patrulea loc din lume, unde au găsit urme de cataclism cosmic gigantic din Cretacic-Tertiar, a dus la sfârşitul erei dinozaurilor şi a dat o şansă pentru dezvoltarea de mamifere. Stanca alba reprezintă profil geologic cu granita geochronologica Cretacic-Tertiar şi iridiu însoţit de anomalie. Aceasta este prima Cretacic-Terţiar granita în Bulgaria şi dupa cuvintele prof. Prayzinger /liderul expeditiei în detectarea lor/ ele sunt la o ditsnta „literalmente”.

Vinul

Din cele mai vechi timpuri, vinificatia este unul dintre principalele mijloace de existenţă în Byala. Mulţi dintre localnici cresc viţă de vie şi produc vin. Soiurile cele mai frecvente sunt Merlot şi Dimiat. În Byala au construit cateva sale pentru degustare, unde turistii pot gusta şi cumpăra diferite soiuri de vinuri.

 Хотел Палацо Бяла - лого / Бяла хотели © Copyrights Palazzo Byala 2009 - 2024
Web Design
Свободно информационно общество
Лични данни           Hotel | Byala | Camere | Preturi | Restaurant | Servicii | Galerie | Rezervări | Contacte           Link-uri